“در چشم باد”، روایت بخشهایی از تاریخ معاصر ایران است. روایت وقایع سیاسی- اجتماعی سه دوره از تاریخ در سالهای ۱۳۰۰، ۱۳۲۰ و ۱۳۶۰یعنی از سالهای اواخر دورهی قاجار، دوره پهلوی، دوره دوم جنگ جهانی دوم تا ایام بازپسگیری خرمشهر در دوران دفاع مقدس.
این مجموعه تلویزیونی، درباره زندگی شخصیتهای اصلی رقم میخورد که مهمترین آنها شخصیتی به نام “میرزا حسن ایرانی” و خانوادهی او هستند. خانوادهای با تمام لحظات خوب و بد در زمان قیام میرزا کوچک جنگلی تا آزادی خرمشهر را به تصویر میکشد.
” در چشم باد” یک سریال پر زحمت در ژانر ملودرام تاریخی است که کار ضبط آن 5 سال به طول انجامید. این سریال به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی وتهیه کنندگی سعید مرادی در سال 1388 در 44 قسمت 50 دقیقه ای از شبکه اول سیما پخش شد.
این سریال درچند بخش از دوازدهمین جشنواره حافظ نامزد کسب جایزه شد که در بخش بهترین کارگردان تلویزیونی حائز مقام گردید.
شاهین امین در گفتگو با ایسنا درباره ” در چشم باد” گفت: دراین سریال بیش از اندازه بر برخی از جزییات تمركز شده است؛ بهگونهای كه برخی دیالوگها و سكانسها مانند مهمانیها بسیار طولانی هستند؛ در صورتی كه چنین صحنههایی میتوانست خیلی كوتاهتر باشد.
او تاكید كرد: مشكل فقط تدوین نیست، بلكه ریتم طولانی داستان است كه بهطور موجز در فیلمنامه گنجانده نشده است، اما اگر اینگونه عمل میشد احتمالا هم ساخت «در چشم باد» با سرعت بیشتری به اتمام میرسید هم سریال ریتم جذابتری پیدا میكرد؛ چون در برخی قسمتها اتفاقات خیلی كمی رخ میدهد بهگونهای كه اگر بیننده یک قسمت در میان سریال را ببیند چیزی را از دست نمیدهد.
ریتم كند «در چشم باد» -با وجود زحمتهای زیادی كه برای آن كشیده شده است- به سریال ضربهی اساسی زده و باعث ایجاد فاصله بین مخاطب و اثر شده است.