کتاب “مدیریت دفاعی بر اساس ارزش های دوران دفاع مقدس”، اگرچه محور گزاره های مدیریتی سازمان دفاعی است، ولی بدون شک یافته های تحقیق در حوزه ی سازمان های غیر دفاعی به خصوص سازمان های دولتی و غیر انتفاعی کاملا قابل تعمیم و استفاده است.
در فصل اول کتاب، با تعریف ارزش و بیان ویژگی ها و انواع آن، مکاتب مختلف ارزش شناسی را توضیح داده و نظریات مختلف ارزش را تشریح کرده است.
در فصل دوم، به مبحث باورهایی که ارزش ها بر آن تکیه دارند و امکان اطلاق و نسبیت آن ها، پرداخته شده است.
فصل سوم شامل دو گفتار است. پس از بیان ارزش های دفاع مقدس برای تبیین گزاره های مدیریتی دفاع مقدس نیازمند تعیین ارزش های محوری نیروهای مسلح در دوران دفاع مقدس می باشیم. ارزش های سازمانی مبنای شکل دهی فرهنگ سازمانی هستند و بر کلیه ی ابعاد سازمان اعم از ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری اثرگذار هستند. همچنین در این فصل مروری مختصر بر مباحث فرهنگ سازمانی شده است تا مقدمه ورود به شناخت ارزش های محوری دوران دفاع مقدس گردد.
آغازگر این فصل تعیین و تبیین ارزش های دوران دفاع مقدس می باشد که به تفصیل به شرح آن ها پرداخته است. در تشریح ارزش ها ابتدا تعریف لغوی و اصطلاحی ارائه شده است. سپس نظرات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بیان شده است و در قسمت سوم مصداق های عملی رفتارهای رزمندگان به عنوان منبع الهام و استخراج مفاهیم ارزشی ارائه شده است.
در فصل چهارم، ابعاد سازمانی و نقش ارزش های محوری در آن تشریح شده است. سپس گزاره های مدیریتی بر اساس ارزش های محوری در دوران دفاع مقدس تدوین و ارائه گردیده است. بر اساس شاخص های ارزش محوری، هفت ارزش به عنوان ارزش های محوری سازمان دفاعی کشور در دوران دفاع مقدس بر علیه دشمن بعثی عراق شناسایی شده اند.
به منظور دریافت کلی از مدیریت اثربخش در سازمان دفاعی، مدل هفت بعدی سازمان در قالب مدل سخت افزاری، نرم افزاری و ارزش ها تشریح شده است.
متن کتاب روان است و برای تشریح موضوع و عنوان هر فصل، مسایل پایه را تعریف می کند و سپس به تحلیل آنها می پردازد. موضوع این کتاب در نوع خود بی نظیر است و کمتر به آن پرداخته شده است.