یادمان شهید حسن باقری
حسن باقری بنیان گذار اطلاعات عملیات سپاه، نفر اصلی ایجاد تحول انقلابی در جنگ و عامل اصلی ارتقای سازمان رزم سپاه و عضو تاثیرگذار تیم طراحی عملیات سپاه بود. بعد از عملیات محرم در آبان 1361 فرماندهان سپاه و ارتش به اتفاق آرا ادامه منطقه عملیات محرم را برای عملیات «والفجر مقدماتی» تعیین کردند اما، حسن باقری ، نتیجه شناساییها را برای انجام عملیات در آن منطقه کافی نمیدانست. برای همین قرار شد به شناسایی برود. فردای آن روز، آن شناسایی انجام شد. آن روز فرماندهان سپاه وقت ملاقات با امام(ره) گرفته بودند. علاوه بر حسن باقری، مجید بقایی، محمد باقری، مرتضی صفاری، مجتبی مؤمنیان، توکل قلاوند، امیر پالاش و محمد تقی رضوانی برای این دیدار به سمت فکه حرکت کردند. در همین منطقه بودند که مورد هدف خمپاره نیروهای دشمن قرار گرفتند و حسن باقری و تعدادی از همراهانش به شهادت رسیدند.
روح جستجوگر و پرتلاش حسن در بهشت زهرا آرام گرفت، اما آدرسِ دیدگاهی که شاهد آخرین تلاشهای او و یارانش بود، کم کم در هیاهوی جنگ گم شد. پس از چند سال، دیگر کسی نمی دانست حسن باقری، مجید بقایی، توکل قلاوند، مجتبی مؤمنیان و تقی رضوانی در کدام نقطه از فکّه به شهادت رسیدهاند. ۳۴ سال بعد، گروهی از علاقمندان حسن باقری زیر نظر فتحالله جعفری راهی فکّه شدند تا شاید بتوانند موفق به کشف محل شهادت شوند.عملیات جستجو از اسفند ۱۳۹۴ آغاز شد و در روزهای ابتدایی آبان ۱۳۹۵ به نتیجه رسید و چند روز بعد ساخت یادمان شهید حسن باقری آغاز شد.
برای زیارت محل شهادت حسن باقری باید به فکه بروی، وقتی در جاده چنانه به فکّه، تنگه برقازه را پشت سر می گذاری، بعد از 18 کیلومتر، در سمت راستِ جاده، به مسیر آسفالته یادمان می رسی، این مسیر 4700 متری، تو را به یادمان شهید حسن باقری میرساند، در انتهای راه، تصویر دو تپه در قاب چشمانت می¬نشیند. تپه شمالی، همان محلی است که حسن باقری و همراهانش در بهمن 1361 از آن به عنوان دیدگاه استفاده کردند. دیدگاهی که گرای آسمان را به میهمانانش هدیه کرد.
تصاویری از محل عروج شهید حسن باقری
محتوای تب 8
محتوای تب 9
محتوای تب 10
محتوای تب 11