کربلای 9، گشودن جبهه ای جدید در غرب کشور
رزمندگان دلیر نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با هدف تصرف ارتفاعات جبهه غربی و در دست گرفتن کنترل منطقه قصر شیرین، عملیات کربلای 9 را با رمز مقدس یا مهدی(عج) ادرکنی، طرح ریزی و آغاز نمودند. نیروهای ایرانی موفق شدند در همان شب آغاز عملیات، به تمام اهداف از قبل تعیین شده خود دست یابند. در این عملیات، پاسگاه مهم باباهادی که حدود هفت سال تحت تصرف عراق قرار داشت آزاد گشت.
اهداف عملیات کربلای 9
– تصرف ارتفاع 542
– تصرف ارتفاع تبری در منطقه سر پل ذهاب
– انهدام نیروهای عراقی
– عقب راندن نیروهای عراقی از ارتفاعات قصر شیرین
شرح عملیات
عملیات کربلای 9 عملیاتی محدود و موفق بود که توسط نیروی زمینی ارتش، در تاریخ بیستم فروردینماه سال 1366 در منطقه پاسگاه بابا هادی تا شمال غربی ارتفاعات قراویز طراحی و همزمان با عملیات کربلای 8 در جبهه جنوبی صورت گرفت.
در ساعت 1:00 بامداد، رزمندگان تیپ 3 لشکر 81 زرهی کرمانشاه حمله را آغاز و به دشمنان بعثی در منطقه پاسگاه بابا هادی حمله کردند.
نیروهای خودی با استفاده از روشهای مناسب و اصولی موفق شدند، با سرعت عمل فوق العاده، از میدانهای مین و تلههای انفجاری دشمن عبور کرده و در عرض 3 ساعت، تنگه باباهادی را به تصرف خود در آوردند. نفوذ رزمندگان ایرانی در عمق جبهههای دشمن به قدری زیاد بود که باقیمانده نیروهای عراقی چاره ای به جز فرار نیافتند.
پس از تصرف ارتفاعات مهم قصرشیرین و تنگه باباهادی، ایران به اهداف از قبل برنامهریزی شده خود دست یافت و نوبت به حفظ مناطق تسخیر شده رسیده بود؛ چرا که ارتش عراق برای بازپسگیری این مناطق حساس، نیروهای پراکنده را به سرعت جمعآوری و به مدت سه روز، پاتکهای پی در پی و سنگینی را با کمک هواپیماهای جنگی انجام داد.
ایران که موفق شده بود تا تمام پاتک های عراق را سرکوب کند، تلفات زیادی را به عراق تحمیل کرد و درنتیجه، رزمندگان خودی، نیروهای عراق را وادار کردند تا بدون ذره ای نتیجه، عقب نشینی کنند.
نا گفته نماند که در این عملیات، پایگاه رزمی کرمانشاه، عملیات پشتیبانی هوایی از نیروهای خودی را در عملیات کربلای 9 عهدهدار شد به همین دلیل قبل از آغاز عملیات، پادگان ابوذر در سرپل ذهاب، محل استقرار گروه هوانیروز گشت و خلبانان و افسران مربوطه به طور کامل درباره چگونگی اجرای عملیات و وضعیت نیروهایعراقی و نیروهای خودی توجیه شدند.
همینطور جابجایی مهمات و تدارکات مورد احتیاج رزمندگان و حمل و نقل نیروهای آماده و تازه نفس به منطقه عملیات، توسط بالگردهای 214 صورت میگرفت؛ که با کمک این بالگردها مجروحان با سرعت زیاد و در کمترین زمان ممکن به بیمارستانها منتقل و این امر سبب میشد تا روحیه و انگیزه رزمندگان تقویت گردد.
نتایج عملیات کربلای 9
– آزادسازی ارتفاعات 542و 400 قصرشیرین
– آزادسازی پاسگاه مرزی یایاهادی
– به هلاکت رسیدن بیش از 1800 نفر از نیروهای دشمن
– اسارت بیش از 50 نفر از دشمنان بعثی
– دستیابی به تعداد زیادی تیربار، جنگ افزار انفرادی، خمپاره انداز و مقدار زیادی مهمات
– انهدام گردانهای 1، 3 و 4 از تیپ کماندویی سپاه دوم
– انهدام گردان 4 نیروی مخصوص از تیپ3
– انهدام 45 دستگاه تانک و نفربر دشمن
– انهدام 4 آتشبار توپخانه دشمن
علاوه بر اینکه رزمندگان اسلام، در این عملیات پیروز و به اهداف از قبل تعیین شده خود رسیدند،
فشار نیروهای ایرانی بر روی ارتش عراق باعث شد تا دشمن امکان وارد آوردن نیروهای تازه نفس به منطقه عملیاتی کربلای 8 که همزمان با عملیات کربلای 9 درحال انجام بود را نداشته باشد و همچنین از نقل و انتقالات دشمن برای کمک به نیروهای خود در شرق بصره نیز، جلوگیری شد.
قسمتی از اطلاعیه قرارگاه خاتم الانبیاء(ص)در مورد عملیات كربلای 9 به نقل از سایت آوینی
بسم ا …الرحمن الرحیم
محمد رسول ا …والذین معه اشداء علی الكفار رحماء بینهم
ملت مبارز و قهرمان ایران !همزمان با پیروزی چشمگیر سپاهیان اسلام در منطقه عملیاتی شرق بصره، رزمندگان پرتوان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ساعت یك بامداد امروز ( 66/1/20 ) با گشودن جبهه جدیدی در غرب كشور، عملیات كربلای 9 را با رمز مقدس “یا مهدی(عج)ادركنی “آغاز كردند.
لشكریان توحید، در این عملیات كه به منظور پاكسازی مناطق تحت اشغال میهن اسلامیمان از لوث وجود صدامیان و پاسخ به شرارتهای رژیم جنگ افروز بعث عراق در منطقه خلیج فارس انجام گرفت، موفق شدند با انهدام بخش وسیعی از ادوات جنگی دشمن ،خسارت سنگینی به آنها وارد آوردند.
رزمندگان اسلام با اتخاذ تاكتیك نفوذی درعمق جبهه دشمن و با عبور از كانال پیچیده مجهز به انواع تله های انفجاری و میادین مین ، ارتفاعات 542 ، 415 ،400 ،410 و پاسگاه مرزی باباهادی را كه مدت شش سال و نیم در اشغال نیروهای دشمن بود ،به تصرف خود در آوردند و با آزاد سازی این ارتفاعات 20 ، كیلومتر مربع از خاك میهن اسلامیمان از لوث وجود صدامیان پاكسازی شد.
شهید شاخص عملیات کربلای 9 که بود؟
از شهید این عملیات میتوان به شهید حاج سیدعلی اشاره کرد که در راه وطن از جان و وقت با ارزش خود گذشت و هیچگاه دست از تلاش نکشید.
شهید سید اسماعیلِ پورحاج سیدعلی در سال 1342، در شهر تهران متولد گشت و پس از اخذ مدرک دیپلم،یه خدمت سربازی رفته و به دلیل داشتن آمادگی جسمانی بالا و وضعیت مناسب بدنی به تیپ 55 هوابرد اعزام گشت. او بعد از طی کردن دوره آموزشی تکاوری به درجه گروهبانی دست یافت. در همان دوران به عنوان گروهبان وظیفه عازم جبهههای نبرد گشت.
سید اسماعیل که در جبهههای غرب همچون سرپل ذهاب، قصرشیرین و سومار مشغول خدمت و حراست از وطن بود، در عین حال در چند مرحله کلاسهای آموزشی یگان برگزار و دانستههای خود را، به دیگر رزمندگان آموزش میداد.
بعد از مجاهدتهای فراوان در جبهههای نبرد، برای آزادسازی ارتفاعات منطقه عملیاتی قصر شیرین در عملیات کربلای 9 شرکت و در فروردین ماه 1366 در اثر اصابت تیر مستقیم به فیض عظیم شهادت نائل آمد.
پیکر این شهید بزرگوار بخاطر شدت درگیری در منطقه، سه روز در محل شهادتش باقیماند و سپس به کمک همرزمانش به کرمانشاه و سرانجام به تهران انتقال پیداکرد و در گلزار شهدای تهران به خاک سپرده شد.