عملیات ظفر 2

تاریخ شروع:

1366/07/12

تاریخ پایان:

اطلاعاتی موجودی نیست

نیرو های عمل کننده:

سپاه

رمز عملیات:

لبیک یا حسین(ع)

عملیات ظفر 2

تشریح عملیات ظفر 2

فتنه‌انگیزی و شرارت‌های رژیم متجاوز بعثی در روستاهای کردنشین استان‌های شمالی عراق به اوج خود رسیده‌ بود و با بمباران شیمیایی قصد تخریب و ویرانی آن مناطق را داشت؛ از این رو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، با هدف پاسخ‌گویی به این شرارت‌ها و انهدام مراکز استراتژیک و توان رزمی وپشتیبانی نظامی دشمن، عملیاتی نامنظم با عنوان «ظفر 2» طرح‌ریزی نمود. در این راستا عملیات مذکور در تاریخ 1366/07/12 با رمز مبارک «لبیک یا حسین(ع)» در منطقه عملیاتی شهر کفری در استان کرکوک توسط رزمندگان قرارگاه رمضان اجرا شد.

در جریان عملیات ایذایی ظفر 2، نیروی زمینی سپاه پاسداران و لشکر 9 بدر مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق، تحت فرمان قرارگاه رمضان قرار گرفتند. آنها در ساعات اولیۀ موفق شدند متجاوزان را در ارتفاعات اصلی کفری داغ که حد فاصل استان‌های کرکوک و سلیمانیه و دیاله قرار داشت، منهدم و تار و مار کنند و از آن پس آنجا را تحت تصرف خود درآورند.

از سوی دیگر نیروهای لشکر 9 بدر، با پیاده سازی یک مانور پرتحرک، تلفات و خسارات سنگینی بر دشمن وارد آوردند و موفق گشتند که بر قرارگاه‌های دشمن مسلط شوند و مقدار قابل ملاحظه‌ای تجهیزات و ادوات جنگی از دشمن به غنیمت بگیرند. با نتایج مثبت اولیه روحیۀ رزمندگان تشدید، و زمینه برای نابودسازی شهر کفری مهیا گشت.

این اقدامات از سمت رزمندگان خودی سبب گشت تا دشمن قریب‌بر 300 کشته و مجروح تلفات بدهد اما این خسارات بعثی‌ها را از تک و تا نینداخت و در تلاش بودند تا از پیشروی رزمندگان ایرانی جلوگیری کنند اما این امر به گره نخورد چراکه مدافعین خودی با حمله به آنها فرصت دفاع را از آنان گرفتند و توانستند پایگاه‌های پلیس و دژبانی اطراف شهر کفری را تحت کنترل خویش درآورند.

در ادامۀ عملیات ظفر 2 مدافعین اسلام بر جاده‌های مهم کفری – بغداد و کرکوک خانقین – تکریت مسلط گشته و این مناطق را تحت کنترل خود قرار دادند به طوری‌که زمینۀ ورود رزمندگان به داخل شهر فراهم گشت. از این رو دلیرمردان ایرانی باقی نیروهای عراقی حاضر در منطقۀ نبرد را به هلاکت رسانده، تشکیلات و تأسیسات اقتصادی و نظامی شهر اعم از ساختمان سازمان امنیت، ساختمان حزب بعث عراق و نیروگاه برق را به آتش کشیدند، سپس پس از جنگی سخت و تن به تن، ساختمان فرمانداری شهر منهدم گشت و فرماندر آنجا نیز به هلاکت رسید.

با ادامه‌دار شدن عملیات ظفر 2 و پاکسازی نقاط استراتژیک و مهم شهر، عده‌ای از مأموران امنیتی و نظامی آن شهر کشته و مجروح گشتند و عده‌ای از آنها هم توانستند از صحنۀ نبرد متواری گشتند.

نتایج عملیات

  • تأسیسات منهدم شده دشمن:
    کلیه پایگاه‌های دشمن در ارتفاعات کفری داغ.
    ساختمان‌های سازمان امنیت،‌ فرمانداری، حزب بعث، شهرداری، پست و تلگراف، شعبه بانک رافدین،‌ نیروگاه برق،‌ یک کارخانه، پادگان نیروی جیش‌الشعبی و پمپ بنزین شهر کفری عراق
  • تجهیزات منهدم شده دشمن:
    ده‌ها دستگاه تانک و نفربر.
    تعدادی خودرو نظامی.
    ده‌ها قبضه سلاح نیمه سنگین.
  • غنایم: تعداد زیادی سلاح سبک و نیمه‌سنگین.
  • تلفات: قریب‌بر 500 تن کشته، زخمی، اسیر

 

صوت‌ها

آزادسازی شهر کانیماسی در منطقه عمومی کردستان عراق

ضربه به بخشی از نیروهای دشمن

نبرد در عمق 250 کیلومتری خاک دشمن

همکاری عظیم معارضان کرد عراقی با رزمندگان ایرانی

پاسخی کوبنده به شرارت‌های دشمن