عکاس تلخ‌ترین تصاویر از حلبچه

عکاس تلخ‌ترین تصاویر از حلبچه
در زندگی‌نامه شهید «سعید جان‌بزرگی» آمده است: سعید جان بزرگی در عملیات والفجر ۱۰ در منطقه حلبچه شرکت نمود و در روز سوم فروردین در حالی که در زیر بمباران شیمیایی در شهر، مشغول عکسبرداری از وقایع و فجایع رخ داده بود، خود نیز تحت تأثیر همان گازهای شیمیایی قرار گرفت.

به گزارش گلف به نقل از نوید شاهد تهران بزرگ، شهید «سعید جان بزرگی» در روز دوازدهم اسفندماه ۱۳۴۴ در شهر ری متولد شد. در آستانه ۱۵ سالگی بود که وارد جبهه شد. در سال ۱۳۶۲ به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در واحد تبلیغات جنگ مشغول به خدمت شد. جان بزرگی در سال ۱۳۶۲ در عملیات بدر بر اثر استنشاق گازهای شیمیایی مجروح شد و چندماه بعد که بهبودی نسبی یافته بود، به جبهه بازگشت. سعید جان بزرگی در عملیات والفجر ۱۰ در منطقه حلبچه شرکت نمود و در روز سوم فروردین در حالی که در زیر بمباران شیمیایی در شهر مشغول عکسبرداری از وقایع و فجایع رخ داده بود، خود نیز تحت تأثیر همان گازهای شیمیایی قرار گرفت. عکس‌های سعید جان بزرگی از حلبچه، یکی از تلخ‌ترین تصویرهای جنایات جنگی است. جان‌بزرگی از لحظات اولیه بمباران شیمیایی حلبچه عکس‌های بدیعی گرفت و خودش هم شیمیایی شد.

 

عکاس تلخ‌ترین تصاویر از حلبچه

او در خاطراتش می‌نویسد: «با خودم می‌گفتم، لحظات ثبت شده توسط دوربین من باعث خواهد شد تا مردم دوردست در مورد مردانی که سال‌های جوانی‌شان را دستخوش شعله‌های نبرد سنگین زرهی کرده‌اند، بیندیشند و به این باور رسیدم که آدم‌های درون قاب تصویر من هرگز نخواهند مرد و من به آنان عمر جاودان خواهم بخشید.»

جان‌بزرگی تلاش‌های مؤثری در تأسیس انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس داشت و در نمایشگاه‌های مختلفی شرکت کرد که مهم‌ترین آنها نمایشگاه گروهی «انسان از نگاه چهار» در خانهٔ عکاسان ایران، نمایشگاه «نگاه ایرانی» در تهران و پاریس و همچنین انتشار کتاب‌های حلبچه، جلد ششم جنگ تحمیلی، حماسه‌های مقاومت و نگاه ایرانی است.

 

عکاس تلخ‌ترین تصاویر از حلبچه

بعد از پایان جنگ، تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۱۳۷۵ ضمن کسب عنوان دانشجوی نمونه سال، در رشته عکاسی فارغ‌التحصیل شد. سعید جان‌بزرگی دانشجوی رشته هنر در سال تحصیلی ۷۹–۷۸، برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته عکاسی، پایان‌نامه‌ای با موضوع «عکاسی جنگ» نوشته و آن را به شهدای عکاس جنگ تحمیلی تقدیم کرده‌است. سرانجام بعد از چهار مرتبه عمل جراحی در روز بیست و دوم تیرماه سال ۱۳۸۱ در حالی که معاونت فرهنگی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله را بر عهده داشت به شهادت رسید.

پیکر پاک شهید سعید جان‌بزرگی در قطعه ۲۹ بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *