یادمان جزیره لارک

عکس

فیلم

صوت

تور مجازی

یکی از جزیره‌های ایرانی در تنگه هرمز که جزء استان هرمزگان به حساب می‌آید؛ جزیره لارک است. این جزیره در شرق خلیج فارس واقع شده و مساحتی قریب به 48 کیلومتر مربع دارد.

تنها بخش قابل سکونت این جزیره، روستایی به اسم لارک شهری‌ با جمعیت کوچکی بالغ بر 400 نفر است. شغل ساکنان این جزیره، صید و غواصی و بوم‌گردی است.

در طول جنگ ایران و عراق، جنگ‌های دریایی متعددی با عنوان جنگ نفت‌کش‌ها در اطراف این جزیره اتفاق افتاد. ایران برای در امان ماندن نفت‌کش‌هایش صادرات نفت خود را از جزیره لارک در تنگه هرمز ادامه داد.

این جزیره در آذر ۱۳۶۵ توسط عراق بمباران شد. در بخشی از عملیات آخوندک، ناوچه ایرانی سهند در ۲۰۰ متری جنوب غربی جزیره لارک توسط نیروی دریایی آمریکا غرق شد. در ۲۴ اردیبهشت ۱۳۶۷، بزرگ‌ترین کشتی در آن زمان، نفت‌کش لیبریایی، سی‌وایز بزرگ، در حالی که نفت خام ایران را حمل می‌کرد، توسط موشک‌های ضد کشتی عراقی در سواحل جزیره لارک غرق شد. کشتی بعداً دوباره شناور شد، تعمیر شد و چند سال دیگر مورد استفاده قرار گرفت.

مردمان این جزیره هم به سهم خود، نقش بزرگی در دفاع مقدس ایفا کرده‌ و به پاس این وطن‌دوستی، لایق استقبال چند تن از شهدای گمنام در این شهر شده‌اند. جزیره لارک همچون  سراسر خاک لاله‌‌پرور ایران، مزار شهدا شده است. اما شهدایی که صدای مناجات‌هایشان نه از روی زمین بلکه از دل آب‌های خلیج‌ همیشه فارس  به گوش می‌رسد، شهدای غواص. بنابراین جزیره لارک، علاوه بر حیات مادی خود، محل ذکر و یادمانی شده است برای زیارت شهدا و پاسداشت عملیات‌های پیروزمندانه در آن .

محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
محتوایی برای این بخش انتخاب نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *