کتاب «مبانی زندگی نامه داستانی» در 4 بخش کلی تالیف شده است. بخش اول که در آمدی بر زندگینامه داستانی است مشتمل بر دو فصل است که موضوع زندگینامه، زندگی و روایت، مخاطب و خواننده زندگینامه، شرح حال و سیر تحولات زندگینامه، سیر تحولات زندگینامه نویسی در اروپا، اصطلاح بیوگرافی، رنسانس در اروپا و زندگینامه نویسی و … را مورد بررسی قرار میدهد. در بخش دوم هم مبانی نظری زندگینامه داستانی هم در دو فصل به شناخت شناسی زندگینامه داستان، واژه شناسی زندگینامه داستانی، تعریف و تفسیر اصطلاحی واژه، مفاهیم اصطلاحی نزدیک به معنای زندگینامه داستانی، زندگی نامه ادبی، زندگینامه مستند، رمان تاریخی، رمان مستند، رمان مستند ساختگی، رمان غیر تخیلی، رمان تجربی، تاریخ نگاری داستانی، خاطرات شفاهی تدوینی، گزارش نویسی شخصیتی و …را بیان کرده است.
بخش سوم با عنوان لوازم و عناصر زندگینامه داستانی هم در دو فصل عوامل مستندنگاری، عوامل ادبی، بررسی لوازم و عناصر زندگینامه داستانی در چند زندگینامه مشهور جهان مانند خاکی و آسمانی اثر دیوید وایس، شور زندگی اثر ایرونیگ استون، چخوف اثر هانری تروایا، زندگینامه بتهوون اثر رومن رولان، ارنست همینگوی اثر آنتونی برجس و … را بررسی میکند.
در بخش چهارم که عنوان بررسی لوازم و عناصر زندگینامه داستانی دفاع مقدس دارد هم روش شناسی پژوهش، یافتههای پژوهش، زندگینامه داستانی در مسیر ادبیات دفاع مقدس و … میپردازد و در پایان جمعبندی، نتیجه گیری و پیشنهاداتی ارائه شده است.