خانه / معرفی کتاب / روایت از دیگران / اندر احوالات جاسوسان در «برزخ اسارت»
اندر احوالات جاسوسان در «برزخ اسارت»
اندر احوالات جاسوسان در «برزخ اسارت»
توسط:sardabir ۱۳۹۲/۰۶/۲۵
«برزخ اسارت» عنوان کتاب خاطرات اسیر آزاد شده ی ایرانی علیرضا دهنوی است که به همت دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی درسال ۱۳۷۲ به چاپ رسیده است.
آزاده سرافراز علیرضا دهنوی از جمله دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد که در ایام جنگ تحمیلی برای دفاع از اسلام و امام(ره) و مین اسلامی، به جبهه های نبرد حق علیه باطل شتافت. هنوز هشت ماه از حضورش در خطوط مقدم جبهه های نبرد نگذشته بود که به همراه سه سرباز از دسته ی شناسایی، در هنگام گشت و شناسایی مناطق عملیاتی، در اردیبهشت ماه ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای دشمن درمی آید.
این آزاده ی دلاور، مدت هشت سال و نیم از عمر خود ر در اسارتگاه های رژیم بعث عراق سپری می نماید و پس از تحمل سال ها در و رنج و محرومیت در زندان ها و اردوگاه های بصره، عنبر، تکریت و موصل در تاریخ ۲۶ مردادماه به آغوش میهن بازمی گردد.
«برزخ اسارت» حکایت هشت سال و نیم زندگی در اسارت است که آزاده علیرضا دهنوی با قلم روان و نثر شیوای خود آن را به رشته ی تحریر درآورده است.
کتاب حاضر که با اتکا به تجربه ی شخصی نویسنده در اسارتگاه های عراق نگاشته شده شامل سه فصل می باشد.هر فصل از چند بخش مختلف تشکیل شده است که عناوین فصول و بخش های مختلف کتاب بدین ترتیب می باشد.
۱- گشت آخر (اولین تجربه، بازجویی های پی در پی، بازجویی در بصره، چهل روز در لانه ی لاشخورها، ورود به اردوگاه، فرشته اشتباهی)
۲- مهمان های جدید(رمضان در اردوگاه، دردسر خودفروخته ها، تغییر آسایشگاه، تنبیه جاسوس)
۳- وحشت دشمن از نام حسین(ع)(توکل، امید و انتظار، اردوگاهی پر وحشت، ملاقات در اسارت، فراگیری زبان های خارجی، وضعیت جغرافیایی کمپ، بازدید کمیته ی نظارت، صدور انقلاب در اسارت، لو دادن سربازها توسط منافقین، دو نفر زندان، کار ضد فرهنگی دشمن، شنیدن اخبار ایران، ساکت تا موصل، آسایشگاه سیبیلوها و…)