طبیبان نبرد نوشته دکتر احمدرضا تاجیک است که به موضوع بهداشت و درمان نیروی زمینی از نگاه فرماندهان میپردازد.
دکتر احمدرضا تاجیک در «سرآغاز» کتاب با اشاره به توجه خاص ارتشهای نوین و کلاسیک به موضوع بهداشت و درمان، درباره زمینههای تالیف این کتاب مینویسد: «انگیزه اولیه این کار، ذکر تاریخچه عملکرد کلی اداره بهداشت و درمان نزاجا(نیروی زمینی ارتش) و نیز قدردانی از زحمات روسای این اداره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که این مسوولیت را در برهههای مختلف با وجود مسائل پیچیده و کمبود امکانات به قصد خدمت پذیرفته بودند.. هدف بعدی.. جنبه آموزشی آن بود که با تکیه بر نقاط قوت و یافتن نقاط ضعف میسر است.»
این کتاب در سه فصل «تاریخچه طب نظامی ایران»، «روسای اداره بهداشت و درمان نزاجا پس از پیروزی انقلاب اسلامی»، «بحث و تجزیه و تحلیل» تدوین شده است. نخستین فصل کتاب با عنوان «تاریخچه طب نظامی ایران»، پیشینه این نوع طب را از زمان شاهتهماسب صفوی بیان میکند و سیر تاریخی آن را در دورههای قاجار و سالهای بعد از 1305 دنبال میکند.
چگونگی تحصیل و استخدام پزشکان ارتش، تالیف نخستین کتاب طب قشون، تاسیس مرکز آموزش بهداری، امدادرسانی ارتش در زلزله طبس، دفاع مقدس، ارزیابی سلامت آزادگان و امدادرسانی در زلزله بم، برخی بخشهای فصل نخست «طبیبان نبرد» را تشکیل دادهاست.