حسین پناهی

حسین پناهی

کارگردان و بازیگر

حسین پناهی دژکوه، شاعر، نویسنده، کارگردان و بازیگر توانمند تلویزیون و سینما بود که در سال 1335 در روستای دژکوه از توابع شهرستان کهگلویه و بویراحمد دیده به جهان گشود. او در ابتدا ملبس به جامه روحانیت بود، سپس راهی تهران شد و در حرفه بازیگری و نمایشنامه نویسی تعلیم دید.

این بازیگر نام‌آشنای سینما و تلویزیون، در آثاری چون سریال امام علی (ع)، سریال روزگار قریب و سریال روزی روزگاری نقش به‌خصوصی ایفا نمود.

او در سال 1362 اولین فیلم تلویزیونی‌اش را در سریال گوش بزرگ دیوار به کارگردانی علی اصغر میرزائی تجربه نمود، هرچند این اثر نسبت به آثار شاخص بعد همچون سریال امام علی(ع) موفقیت چشمگیری نداشت اما برای شروع و کسب تجربه خوب بود.

در سال 1375  دوره‌ی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون سپری نمود و در خلق آثار مهمی سهیم شد. او در این سال با بازی  سریال امام علی (ع) به کارگردانی سید داود میر‌باقری و سریال دزدان مادربزرگ به کارگردانی مهدی صباغ‌زاده خودش را به مردم معرفی کرد.

در سال 1386 در آستانه 51 سالگی در سریال روزگار قریب نقش‌آفرینی نمود و با کیانوش عیاری کارگردان این سریال و هنرمندانی نظیر مهدی هاشمی، شهاب کسرائی، ناصر هاشمی و کاوه آهنگر همکاری داشت.

هعمانطور که قبل‌تر هم گفته شد ایشان در عرصه‌های نویسندگی، کارگردانی و مشاور در سینما و تلویزیون دستی بر آتش داشت .

مهم‌ترین آثار در حرفه‌ نویسندگی

  •  سریال بی‌بی‌یون
  • سریال ماجراهای رونالد و مادرش
  • سریال دو مرغابی درمه(1)
  • سریال دو مرغابی در مه (2)
  • سریال گوش بزرگ دیوار
  • سریال سقوط

مهم‌ترین آثار  در حرفه کارگردانی

  • سریال بی‌بی‌یون
  • سریال ماجراهای رونالد و مادرش

مهم‌ترین اثر  در حرفه‌مشاور

  • سریال امام علی (ع)

جوایز و افتخارات

مرحوم پناهی در سال 1367 با بازی در فیلم در مسیر تندباد به کارگردانی مسعود جعفری‌جوزانی موفق شد در هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ نامزد جایزه سیمرغ بلورین نقش دوم مرد شود.

سپس در سال 1369  برای فیلم سایه‌ی خیال به کارگردانی حسین دلیر موفق شد در نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ نامزد جایزه سیمرغ بلورین نقش اول مرد شود.

از آن پس، در سال 1371 برای فیلم مهاجران به کارگردانی مهدی صباغ‌زاده موفق شد در یازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ نامزد جایزه سیمرغ بلورین نقش دوم مرد بشود.

سرانجام او  در ۱۴ مرداد سال 1383 و در سن ۴۸ سالگی دار فانی را وداع گفت و در قبرستان شهر سوق به وصیت خودش فقط به خاطر این که مادرش در آنجا دفن شده‌است، برای همیشه آرمید.

روحش شاد و یادش گرامی

فیلم سینمایی
سریال
مستند
تئاتر