ثریا حلی، بازیگر و فعال تئاتر ایرانی، در سال ۱۳۳۲ در تهران به دنیا آمد. او با استعداد و علاقهاش به هنر، در سن ۱۵ سالگی به گروه هنر ملی پیوست و به عنوان هنرجو زیر نظر استاد عباس جوانمرد شروع به فعالیت کرد. همکاری او با این گروه به مدت ۱۷ سال ادامه یافت.
تحصیلات و آغاز کار
در زمان ورود ثریا به گروه هنر ملی، تعداد هنرجویان ۲۶ نفر بود و او به تنهایی در حال حاضر به عنوان آخرین بازمانده از آن نسل ادامه میدهد. با وجود اینکه او هیچگاه قبل از انقلاب در سینما حضور نداشت، دلایل قویتری در پس این تصمیم وجود داشت. پدر او، عبدالحسین حلی، که نوه علامه حلی بود، به سختی با ورود او به سینما موافقت کرد و معتقد بود شرایط آن زمان برای دخترش مناسب نیست. از طرف دیگر، اداره تئاتر و به ویژه استاد جوانمرد نیز اجازه بازی در پروژههای سینمایی و تلویزیونی را به هنرجویان نمیداد و هر کس که بر این قوانین سرپیچی میکرد، اخراج میشد.
فعالیتهای هنری
با این حال، ثریا حلی در تلهتئاترهایی که مورد تأیید استاد جوانمرد بودند، نقشآفرینی کرد. او در اجرای آثار برنولت برشت به کارگردانی پرویز بهرام حضور داشت و در این اجراها با همسر سابقش، بهمن مفید و پسرش، تهمتن، بازی کرد.
علاوه بر این، ثریا به عنوان مجری برنامه “در خلوت دل” شناخته میشود که بیشتر به استفاده تصویری و بازی عکسالعملها مربوط میشود. او همچنین به مدت دو سال مجری برنامه “خانواده” بوده است.
تدریس و کارگردانی
ثریا حلی با اشتیاق به تدریس نیز پرداخت و به مدت ۴ سال در موسسه “ستارگان جوان” تئاتر و زبان فارسی را تدریس کرد. همچنین او در زمینه کارگردانی و ساخت آیتمهای کمدی انتقادی فعالیتهای موفقی داشته است.
ادامه فعالیت در سینما
در سالهای اخیر، ثریا حلی به ایفای نقش در سریالهای مختلف، به ویژه پروژههای آمریکا، ادامه داده و همچنان در سمتهای متفاوت به فعالیت خود در عرصه فیلم و سینما مشغول است.
ثریا حلی با داشتن مسیری طولانی و پرچالش در عرصه هنر، به عنوان یکی از چهرههای ماندگار تئاتر و سینمای ایران شناخته میشود. تلاشها و دستاوردهای او در این زمینه نشاندهنده واقعیت است که هنر میتواند با وجود موانع، از نسل به نسل منتقل شود.