عملیات ظفرمندانه؛ حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق

حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق
در گزارش توسط هانیه حاتمیان 0

حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق

پس از شکست کودتای عبدالسلام عارف برای به دست گرفتن قدرت و روی کار آمدن حزب بعث، آن‌ها از طرف ارتش عراق به شدت مورد آزار و اذیت قرار گرفته و چندین بار توسط این حزب مورد حملات هوایی قرار گرفتند. همین بهانه کافی بود که کردهای عراقی که دل‌خوشی از روی کار آمدن صدام نداشتند، آمادگی لازم را برای همکاری با ایران در جهت مقابله با صدام اعلام کنند و حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق را در راس یورش‌های خود قرار دهند.

حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق
به غیر از کومله‌ها و دموکرات‌ها که از سمت آمریکا و کشورهای غربی با هدف برهم زدن امنیت شهرهای مرزی کشور در همکاری با صدام حسین مورد حمایت قرار می‌گرفتند، باقی کردها شامل حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری بارزانی‌ها و اتحادیه میهنی کردستان عراق به رهبری جلال طالبانی پس از ارتباط با کردهای ایران، آمادگی خود را برای همکاری با ایران و رویارویی با صدام حسین جهت حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق اعلام کردند.
اجرای عملیات‌های برون مرزی در کشور برعهده قرارگاه رمضان قرار داشت، در نتیجه پس از آن‌که ایران از مشایعت این گروه‌ها اطمینان حاصل کرد، پایگاه‌هایی را در غرب کشور به منظور رصد دشمن، اجرای عملیات‌های نامنظم و همچنین انجام عملیات‌های برون مرزی در کشور عراق، در جهت حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق تاسیس کردند.

حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق

نگاهی بر عملیات نامنظم ظفر 2

صدام که از هیچ‌گونه جنایت از جمله بمباران‌های شیمیایی و ویران کردن خانه‌های روستایی در مناطق غربی کشور کم نذاشته بود، فرماندهان نظامی را بران داشت، در جهت کم کردن این فشارها و جبران جنایات فرمانده رژیم بعث، حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق را در جهت از بین بردن تاسیسات اقتصادی و سیاسی استان کرکوک به فرماندهی قرارگاه رمضان و همکاری کردهای معارض و لشکر 9 بدر، به نام عملیات نامنظم ظفر 2 طرح‌ریزی کنند. به همین منظور این عملیات پس از انجام برنامه‌ریزی‌های دقیق در 12 مهر 1366 با توسل بر امام سوم شیعیان با رمز ” لبیک یا حسین “ کلید خورد.

حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق

حضور لشکر 9 بدر برای حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق

برای اجرای عملیات ظفر 2، لشکر 9 بدر به منظور همکاری با قرارگاه رمضان و معارضان کرد انتخاب گردید. این لشکر که متشکل از اسرا و مجاهدین عراقی بودند، بهترین گزینه برای عملیات‌های برون مرزی محسوب می‌شد. زیرا اعضای این لشکر را افرادی تشکیل داده بودند که بغض صدام و رژیم بعث را به دلیل آزار و اذیت‌های آنان در دل داشته و هم به سبب حضور معارضان کرد عراقی، دارای فرهنگ، زبانی و انگیزه‌ای مشترک بودند، که همین موضوع رسیدن به نتیجه دلخواه را سهل‌تر می‌کرد.

لشکر 9 بدر؛ همراهان عملیات ظفرمندانه

لشکر 9 بدر، 2 سال پس از شروع جنگ ایران و عراق به عنوان یکی از لشکرهای پیاده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در سال 1361 تشکیل شد. در ابندا فرماندهی آن بر عهده شهید اسماعیل دقایقی قرار داشت و نیروهای آن از گروه احرار تامین می‌شد.
این گروه متشکل از اسرای عراقی و گروه مجاهدین عراقی بودند که بعد از مخالفت با صدام به ایران پیوستند. این لشکر که حضور موثری در عملیات‌های گوناگون در جریان جنگ تحمیلی داشتند، پس از جنگ به سپاه بدر ارتقا پیدا کرده و در حال حاضر، پس از گذشت سال‌ها از دوران دفاع مقدس، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق

نتیجه عملیات

ایران توانست با تحمیل 300 کشته و زخمی، جاده‌های مهم “کفری داغ” را به کنترل خود درآورد، همچنین ساختمان سازمان امنیت، ساختمان حزب بعث عراق و نیروگاه برق را به آتش کشیده و ساختمان فرمانداری، شهرداری، پست و تلگراف، شعبه بانک رافدین، یک کارخانه، پادگان نیروی جیش‌الشعبی و پمپ بنزین شهر کفری را منهدم و فرماندار شهر را به هلاکت برسانند.
رزمندگان اسلام ضمن حمله‌ای دلاورانه بر قلب تاسیسات نظامی عراق با به غنیمت گرفتن ده‌ها دستگاه تانک و نفربر، تعدادی خودروی نظامی و ده‌ها قبضه سلاح نیمه سنگین، مهر پیروزی را بر پیکره این شهر زدند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *