محمدعلی صفا؛ شهیدی که انگلستان برایش عزاداری کرد!

در گزارش توسط غزل حاصلخیز 0

یكی از دوستان شهید صفا تعریف می‌كند: «پس از شهادت محمدعلی صفا، نامه تسلیتی از طرف پایگاه كماندویی رویال مارین انگلستان برای خانواده این شهید ارسال شده‌ بود كه در آن نامه اعلام كرده بودند به خاطر شهادت «محمدعلی صفا» به مدت سه روز پرچم این پایگاه نیمه افراشته بوده است. این پایگاه همچنین تندیسی از وی ساخت و پایگاهی به نام پایگاه شكارچی تانک محمد علی صفا در انگلستان بنا شد.

در دنیا و حتی کشورهایی که با ایران خصومت دارند به امثال صفا می‌گویند: «قهرمان ملی»

در این گزارش گلف به بررسی ابعاد شخصیتی شهید «محمدعلی صفا» می‌پردازد؛ شهیدی که همه او را به «شکارچی تانک‌ها» می‌شناختند!

محمدعلی صفا؛ شکارچی تانک‌ها

امیر سرتیپ محمدعلی صفا در سال ۱۳۲۸ در بجنورد از وادی عدم به صحرای وجود قدم گذاشت و در سال ۵۹ در خرمشهر به شهادت نائل شد. وی از فرماندهان تکاوران دریایی بود و در رشته‌های مختلف ورزشی از جمله کاراته و کونگ‌فو نیز تخصص داشت. ایشان در حین جنگ ایران و عراق به تنهایی 164 تانک را از بین برد و حتی در روز شهادتش با تکیه بر قوای خود 34 دستگاه تانک را منهدم کرد.

یک نفر شبیه به محمدعلی صفا کم بود!

هنگامی که دوره‌های کماندویی را در ایران می‌گذراند، 250 نفر داوطلب ایرانی حضور فعال در این پایگاه داشتند و محمدعلی صفا در بین این جمعیت به عنوان نفر برتر شناخته شد و به همین جهت همراه با 8 نفر دیگر به لندنِ انگلستان سفر کرد تا این راه را ادامه دهد.

محمدعلی صفا پس از گذراندن دوره‌های کماندویی به ایران بازگشت و شروع به آموزش نیروهای تکاور در پایگاه کماندویی نیروی دریایی ارتش در بوشهر کرد.

صفای ارتش

صفا روحیه‌ای بسیار محکم و خستگی‌ناپذیر داشت و همیشه بر این باور بود، همه‌ی کسانی که ایرانیِ مسلمان هستند باید به کشورشان خدمت کنند. ارتشی شدن صفا هم ریشه در همین علاقه‌ی عجیب او به دفاع کردن از وطن برمی‌گشت.

پس از طی کردن 18 ماه دوره‌های پیچیده و فشرده‌ی کماندویی در ایران، صفا به عنوان فردی ویژه انتخاب شد و جهت گذران دوره‌های كماندویی پیشرفته‌تر (دوره های تخصصی شکار تانک) به «رویال مارین» کشور انگلستان معروف به پایگاه «موش‌های صحرا» اعزام شد؛ این پایگاه همچنان مهم‌ترین مرکز تربیت چریک و کماندو در دنیا بود و همچنان نیز از معتبرترین مراکز به شمار می‌رود.

حضور در آمریکا، انگلیس و برزیل

محمدعلی صفا دوره‌های گوناگون و کاربردی بسیاری را در کشورهای مختلف، از جمله آمریکا، انگلیس و برزیل گذراند. شکار تانک، چتربازی، دوره های تخصصی تارزان کورس، دوره های رزمی جودو، کونگ فو و جنگ در خشکی، دریا و هوا؛ از جمله این کلاس‌ها بودند.

از آن جایی که شکارچی تانک‌ها بلوغ و نبوغ بسیاری در زمینه‌ی آموزش دوره های تخصصیِ انهدام ناوهای جنگی داشت به پایگاه کماندویی «جان اف کندی» ایالات متحده‌ی آمریکا نیز فرستاده شد و پس از گذراندن دروس مختلف در آمریکا برای اولین بار به عنوان یک ایرانی توانست مدرک تخصصی کماندوی ویژه با نام «انهدام ناوهای جنگی» را به دست آورد. علاوه بر این به سبب روحیه‌ی جنگاوری که داشت برای دوره های کماندویی به نام «زندگی در شرایط سخت» که به لانگ هوپ(امید طولانی) معروف بودند در جنگل های آمازون برزیل نیز برگزیده شد.

شهادت از زبان نادر صفا

تندیس شهید محمدعلی صفا در شهر بجنورد

«نادر صفا»؛ برادر ارجمند ایشان در خصوص چگونگی شهادت ایشان نقل می‌کند:

«محمدعلی صفا در چهارم آبان ۱۳۵۹ بر اثر انفجار خمپاره و اصابت ترکش به ناحیه پیشانی، پا و پهلو به درجه رفیع شهادت نایل آمد. اعتقادات قوی شهید صفا و دیگر رزمندگان اسلام موجب شد تا آن ها بتوانند در برابر امکانات لجستیکی دشمن تا دندان مسلح مقاومت جانانه ای داشته باشند. مردم بجنورد و شهرهای اطراف در غم ازدست‌دادن آن شهید عزاداری کردند و عده زیادی از شهرهای اطراف، گرگان و مازندران برای تشییع جنازه محمدعلی به بجنورد آمدند.»

 

«من چه بخواهم و چه نخواهم به هر حال روزی خواهم مُرد و مرگ حق است و این مهم نیست. مهم این است که مرگ یا زندگی من چه تأثیری بر روی دیگران دارد.»

محمدعلی صفا 1328-1359

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *