«خانه همیشه منتظر» یکی دیگر از کتاب هایی است که پیرامون زندگی و فعالیت های یکی از شهدای دفاع مقدس نوشته شده است. این کتاب به زندگی شهید مهندس بهرام دفقان پوده اختصاص دارد و قسمت های مختلف زندگی این شهید بزرگوار را روایت کرده است. این کتاب توسط مصطفی رحیمی نوشته شده است که پیش از این کتاب های دیگری هم در مورد زندگی شهدا به قلم او روانه بازار کتاب شده است.
کتابِ «خانه همیشه منتظر» دارای پنج فصل «فرزند روستا»، «گامهایی که خسته نشدند»، «سفر به سرزمین زیتون»، «مسئول یعنی محروم» و «بازگشت به پوده» و بخشهایی اعم از «نواندیشی»، «عضویابی»، «مدیریت علمی»، «عروسی با لباس خاکی»، «عاقبت به خیر»، «سفر ناتمام» و «توجیه بچهها» است. همچنین اسناد و عکس هایی هم ضمیمه این کتاب شده است و این روزها در نمایشگاه بین المللی کتاب در غرفه نشر شاهد در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
در مقدمه این کتاب آمده است: اصلی ترین وظیفه ای که انتشارات شاهد از آغاز فعالیت خود در عرصه نشر و ترویج آثار، ارزشها و جانفشانی های مجاهدان راستین و ایثارگر به عهده گرفته است، همانا زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنان است.
این آثار چه در قالب خاطره و چه در قالب یادگار نوشته ها و آثار مکتوب حکایت از پاسداری از عزت و شرف این مرز و بوم دارد و برگ زرینی است در تاریخ پرفراز و نشیب مبارزات حقطلبانه این عزتمندان افتخارآفرین که اگر توفیق سیراب شدن از «شراب طهور» شهادت را نیافتند اما مسلماً متحمل مصائب شدید و مقدسی چون جانبازی و اسارت شدهاند که اجر و منزلت آنان نزد پروردگار افزون و بلند مرتبه است.
از مهم ترین و معتبرترین شیوههای برافروخته نگاه داشتن آتش یاد و خاطره آن دلاور مردان عرصه مجاهده و پیکار به دست دادن گزارش های واقعی و عینی از زندگانی و سلوک آنان در قالب ضبط خاطرات، دستنوشته ها و یاداداشت های برجای مانده از آنان است که میزان تأثیرگذاری آن بر مخاطب آگاه به مراتب از شیوه های دیگر بیشتر ارزیابی می شود چراکه در این گونه نگارش، عنصر خیال کمترین نقش را در اثر دارد و آن چه هست یکسره پهنه انکارناپذیری واقعیت است.
از سوی دیگر، انتشار خاطراتی که از مجاهدان راه حق در حافظهها باقی مانده و یا بر صحیفه کاغذ نقش بسته است، دست مایه بکر و بی بدیلی است برای آن عده از محققان و هنرمندانی که در آثار خود، دغدغه سالکانی را دارند که روزگاری برای پاسداری از سرزمین اسلامی خویش به میدان آمدند و حماسه آفریدند تا آن شجره طیبه ای که به دست مبارک آن پیر فرزانه در خاک این مرز و بوم کاشته شده بود، ببالد و به ثمر بنشیند.
شیوه اصلی گردآوری و نگارش محتوای این کتاب به این صورت بوده است که رحیمی سراغ اسناد مکتوب در این زمینه رفته است و همچنین خانواده شهید را هم به عنوان منبعی مهم در نظر گرفته است و مصاحبه های زیادی هم با دوستان و همرزمان شهید دهقان پوده داشته است. مهمترین محورهایی که از این گفت و گوها به دست آمده است می توان به حضور مرتب و مداوم شهید در جبهه های غرب و جنوب، آشنایی عمیق با دغدغه های فرماندهان و نیز ارائه راهکارهای مفید اشاره کرد.
مهندس دهقان پوده با توجه به ویژگی های علمی که داشته در جبهه ها حضور بسیار موثری داشته و در بنده تشکیلاتی سپاه توانسته بود نقش ویژه ای ایفا کند و ساز و کارهای موثری در جنگ طراحی کند. او با توانایی هایی که داشته، موفق شده بود بسیاری از مشکلات ستادی در جنگ را حل کند و همچنین عملیات های زیادی را مدیریت کند.