امیر سرتیپ دوم ستاد جهانگیر جمیلی در کتابی با عنوان «گُمجَن: نقش عشایر استان کرمانشاه در هشت سال دفاع مقدس» به نقش عشایر استان کرمانشاه در هشت سال دفاع مقدس پرداخته است.
در بخشی از پیشگفتار کتاب میخوانیم: با شروع جنگ تحمیلی، عشایر استان کرمانشاه نخستین کسانی بودند که در کنترل یگانهای نیرویزمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به مقابله با دشمن متجاوز برخاستند. در همان آغاز، نام «بسیج عشایری» به «گروه مشترک جنگهای نامنظم غرب کشور» تبدیل گردید و به صورت اختصار «گُمجَن عشایری غرب کشور» نامیده شد.
«فرمان تشکیل گُمجَن توسط امام راحل» نخستین بخش کتاب است و در ادامه نگارنده که خود از ارتشیهای رزمنده گروه گُمجَن بوده است، تصاویری از این گروه را آورده و نیز به مواردی چون مراحل تشکیل گُمجَن، تحویل آن از ستاد مشترک به نیروی زمینی، نحوه پرداخت حقوق و مزایای عملیاتی عشایر و وضعیت نیروهای ارتش بعثی عراق در نوار مرزی در آغاز جنگ را شرح داده است.
امیر جمیلی که خود از طراحان عملیات تاخت گُمجَن عشایری به شمار میآید، در میان مطالب کتاب جدولهای گستردگی و استقرار یگانهای گُمجَن عشایری در سالهای مختلف جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، فهرست نامهای جانبازان، مجروحان، مفقودان و آزادگان عملیاتهای گُمجَن عشایری و بریدههای جراید در باره عملیاتهای مهم این گروه و مهمترین ایلات کرمانشاه را آورده است.
وی خاطرات خود را هم بازگو کرده و به وضعیت مناطق مرزی در پیش از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران پرداخته است. این ویژگیها سبب شده تا مخاطب ضمن مطالعه اثری پژوهشی، با چکیدهای از فعالیت عشایر در زمان جنگ آشنا شود.