در کتاب “شب بارانی حمله”، سعی شده است مطالب به گونه ای بیان شود که از ترکیب شرح عملیات با خاطرات و نقل قول های رزمندگان و سایرین و نیز با استفاده از تصاویر مربوط، فضایی آشناتر و جذاب تر از صحنه نبرد برای خواننده ایجاد شود.
این کتاب هشت بخش دارد که بخش نخست با عنوان “درآمدی بر جنگ و دفاع” به موضوع حمله رژیم عراق به ایران و مجموعه عملیاتی که نیروهای خودی به منظور دفع حمله دشمن اجرا کردند، پرداخته و طی آن عملیات “فاو” به طور مختصر و در یک نگاه بررسی شده و شروع تا پایان آن در سطوری کوتاه به تحریر درآمده است.
بخش دوم به “آشنایی با منطقه” اختصاص یافته و در آن سابقه تاریخی و جغرافیایی عراق و منطقه عملیاتی موردتوجه قرار گرفته است.
در بخش سوم با عنوان “عملیات فاو”، موضوعاتی همچون طراحی عملیات فاو، طرح های مانور، وظایف و مأموریت یگان های مستقر در منطقه عملیاتی و پشتیبانی ها، عملیات فریب و بالاخره شرح آغاز تا پایان عملیات اصلی و به ویژه حرکت غواص ها در اروند، عمدتاً با بهره گیری از منابع موجود تنظیم شده است.
همچنین در این بخش ضمن ارائه یک ارزیابی از عملیات، پاره ای از نقاط قوت و ضعف خودی و دشمن بیان شده است.
در بخش چهارم، با عنوان “روایت های چندگانه” عملیات فتح فاو از دیدگاه وزیر دفاع اسبق مصر، یک سرلشکر عراقی که بعدها به غرب پناهنده شد و برخی از فرماندهان اسیر رژیم بعث، روایت شده است.
بخش پنجم، با عنوان “بازتاب ها و واکنش های سیاسی”، به بازتاب رسانه ای عملیات و واکنش های سیاسی اختصاص یافته است. در این بخش، موضع امریکا که عامل اصلی بروز جنگ تحمیلی بود، مورد توجه قرار گرفته و مطالبی درباره حمایت های بی دریغ کاخ سفید و دولت امریکا از صدام به ویژه در چارچوب عملیات فاو، بیان شده است.
بخش ششم تحت عنوان “پس از فاو” به مطالبی همچون آمادگی ایران برای ادامه عملیات، نحوه مقابله رژیم بغداد با تصمیم تهران، مواضع کشورهای ارتجاع عرب و بعضی قدرت های جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران و حمایت های بی دریغ از صدام حسین اختصاص دارد که بدین وسیله فضای خالی و بین المللی پس از عملیات پیروزمند “والفجر 8” تا حدود زیادی روشن شده است.
در انتهای کتاب نیز تعدادی از اطلاعیه ها و بیانیه های مربوط به عملیات والفجر8 ضمیمه شده است.