یادمان هور

هور، یکی از خاطره انگیزترین مناطق در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است. هور به منطقه ای گفته می شود که دارای آب تقریباً راکد و کم عمق است و سرتاسر آن پوشیده از نی و چولان و انواع گیاهان مردابی است. هورالعظیم در شرق و شمال دشت آزادگان، به طول 100 کیلومتر و عرض 15 تا 75 کیلومتر است. این هور، زاییده رودخانه های کرخه، دجله و دویرج است. نی های بلند، بیشتر مناطق هور را پوشانده اند، اما به مرور زمان، آبراه هایی به وجود آمده که محل تردد ساکنان هور است.

هور در زمان جنگ ایران و عراق یک مانع نظامی مهم برای بعثی ها محسوب میشد که آن را نادیده گرفتند. در عملیات بدر، رزمندگان ایرانی تلفاتی زیادی را از همین محور به دشمن وارد کردند. و قسمتی از مناطق تصرف شده را پس گرفتند. در هور، امکان تردد محدود به وسیله بلم و قایق وجود دارد. تا پیش از جنگ تحمیلی، در ده ها روستا و آبادی حاشیه هور، با استفاده از این تالاب و آبزیان آن، اقتصاد خانواده های خویش را تأمین می کردند، اما امروزه تقریباً تمام روستاهای مجاور هور به جز شهر رفیع به طور کلی از بین رفته اند.

جاده ای به طول تقریبی 24 کیلومتر در هور کشیده شده است که در میانه آن سوله ای بزرگ ساخته شده. داخل یادمان تصاویری از نقشه های عملیاتی زمان جنگ، تصاویر شهدا و نوشته ها و ماکت هایی از حوادث آن دوران قرار داده شده است. تا یادآور خاطرات شهدای این منطقه باشد. شهید علی هاشمی فرمانده سپاه ششم امام صادق (ع) بعد از عملیات بدر و پاتک دوباره دشمن همراه چند نفر از نیروهایش در این منطقه به شهادت رسیدند. برای همین یادمان هور را به نام یادمان علی هاشمی نیز می شناسند.

 

محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
پرتره ای از یادمان هور

یادمان هور و سلحشوران بی باک

محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
دلنوشته
محتوای تب 8
نظرسنجی
محتوای تب 9
بازدید مجازی
محتوای تب 10
ارتباط با یادمان
محتوای تب 11