یادمان طلائیه

در ۳۵ کيلومتري جاده اهواز به سمت خرمشهر، سه راهي جفير و پادگان حميد خود را نمايان مي‌کند؛ پادگاني که عراقي‌ها پس از تصرف ويرانش کردند. از سه راهي جفير به سمت طلائيه نيز دشتي وسيع با خاکريزهاي متعدد به چشم مي‌خورد که روايتگر حماسه روزهاي آغازين جنگ است. با آغاز رسمی جنگ، این منطقه یکی از محورهای اصلی هجوم به خوزستان بود و در همان روزهای اول جنگ توسط لشکر 5 مکانیزه عراق سقوط کرد و تا عملیات بیت المقدس این منطقه در اشغال کامل عراق بود.
این منطقه یکی ازمحورهای مهم عملیات‌های خیبر و بدر و کلید حفظ جزایر مجنون در طول جنگ بود، چرا که تصرف طلائیه به معنای تثبیت پیشروی ایران در هور بود.

بعد از عبور از پاسگاه شهابي به طلائيه مي‌رسي و شايد تو نيز مثل آن هزاران نفري باشي که کفش‌هايت را از پايت در مي‌آوري و روي خاک شوره‌زار و شورآفرين طلائيه قدم مي‌گذاري. روبرويت معبر و محور بچه‌هاي گردان يا مهدي (عج) است که در عمليات خيبر خاک طلائيه را با خون سرخ خويش معطر کردند و آن‌سوتر حرم شهداي گمنام است. در کنار اين حرم بود که دست مبارک سردار لشگر امام حسين (ع) شهيد خرازي از پيکر جدا شد. میزان اجرای آتش توپخانه و ادوات ارتش عراق در این منطقه را بیش از ده‌ها هزارگلوله توپ، کاتیوشا و گلوله تخمین زده‌اند، شهيد عبدالله ميثمي درباره شب عملیات مرحله دوم خیبر مي‌گفت: «کساني که آن شب در طلائيه بودند اگر در کربلا هم بودند مي‌ماندند.»

در نقطه غروب خورشيد، جزاير مجنون شمالي و جنوبي قرار دارد که با حرم شهدا حدود هشت کيلومتر فاصله دارد. پايين‌تر که مي‌روي به سه راهي شهادت مي‌رسي، نقطه اتصال زمين و آسمان.  پس از پایان جنگ، در این مکان مقری برای جستجوی پیکر مطهر شهدا دایر شد و در مکانی که تعداد زیادی از شهدا کشف شد، حسینه‌ای به نام حسینیه حضرت عباس (ع) بنا شد. یادمان طلائیه در 8 کیلومتری غرب پاسگاه طلائیه قدیم واقع شده است و در فاصله 300 متری سه راهی شهادت طلائیه قرار دارد.

محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
دریاچه یادمان طلائیه

یادمان طلائیه، روایت خیبرشکنان عملیات خیبر

محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
دلنوشته
محتوای تب 8
نظرسنجی
محتوای تب 9
بازدید مجازی
محتوای تب 10
ارتباط با یادمان
محتوای تب 11