یادمان مطلع الفجر

یادمان مطلع الفجر

گیلانغرب از جمله مهمترین شهر های استان کرمانشاه است. این شهر از شمال با شهرستان‌های سرپل ذهاب و قصر شیرین ، از شرق با اسلام آباد ، از غرب با خاک عراق و از جنوب با استان ایلام همسایه است. این شهرستان در منطقه ای دشتی واقع شده است و دارای ارتفاعات مهمی چون برآفتاب وشیاکوه است.لشکر 4 عراق در نخستین روزهای جنگ به دلیل عدم پیشروی مناسب لشکر 6 زرهی در محور خانقین – قصر شیرین – سر پل ذهاب ، به حفظ جناح جنوبی این لشکر اکتفا کرد تا اینکه با سقوط قصر شیرین در 5/9/1359 به همراه تیپ 24 مکانیزه با عبور از سه راهی سر پل ذهاب – گیلانغرب – قصر شیرین و حرکت در جاده ی گیلانغرب – قصر شیرین خود رابه گیلانغرب رسانید. لازم به ذکر است در روز هفتم مهرماه هوا نیروز ارتش با تلاش فراوان وارد عمل شد و با توجه به کوهستانی بودن منطقه هلی کوپترها توانستند از موانع امن تپه ماهورها استفاده کنند و خسارات قبل ملاحظه ای را به دشمن وارد کنند. یادمان مطلع الفجر، میعادگاه عاشقان شهدا در گیلانغرب است.

و اما در زیر به شرح عملیات مطلع الفجر می‌پردازیم:

این عملیات با همکاری ارتش و سپاه در منطقه شیاکوه، چرمیان، تنگ قاسم آباد و دشت گیلانغرب در مورخ 20/9/1360 وبا رمز یا مهدی ادرکنی(عج) آغاز شد. در این عملیات ابتدا ارتفاعات شیاکوه به تصرف نیروهای ایرانی درآمد ولی با توجه به سنگین بودن آتش دشمن و پاتک های مکرر سرانجام دوباره به اشغال نیروهای بعثی درآمد.لازم به ذکر است در ابتدا بنا بودنام این عملیات کربلای 7 باشد که در زمان اجرا به نام مطلع الفجر تغییر نام پیدا کرد.
هدف های اصلی این عملیات در محور شمالی عبور از تنگه های کورک، قاسم آباد و حاجیان و قطع جاده ی گیلانغرب – قصر شیرین ودر محور جنوب تک به نیروهای مستقر در ارتفاعات چرمیان و شیاکوه و الحاق با نیروهای محور شمالی بود. از شهدای این عملیات می‌توان از شهید انشایی یاد کرد که این جمله از این شهید بزرگوار یادگار مانده است :”به امام بگویید شیاکوه لرزید ولی انشایی نلرزید”.

محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
یادمان مطلع الفجر

یادمان مطلع الفجر، یادآور تپه کرجی‌ها

محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
محتوایی برای این بخش انتخاب نشده
دلنوشته
محتوای تب 8
نظرسنجی
محتوای تب 9
بازدید مجازی
محتوای تب 10
ارتباط با یادمان
محتوای تب 11