ارتفاع پست داستان یک هواپیما ربایی را روایت میکند که به دنبال احقاق حقوق خود است. قاسم با این بهانه که برای خانواده و دوستانش در یک شرکت صنعتی در بندرعباس کار پیدا کرده، آنها را سوار هواپیما میکند اما مشخص میشود که او به دنبال انتقال هواپیما به به کشور دیگری است که بتواند شرایط اولیهی یک زندگی معمولی را در ازای کار او فراهم کند.
ارتفاع پست به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و تهیه کنندگی منوچهرمحمدی در سال ۱۳۸۱ بر روی پرده سینما قرار گرفت.
داستان این فیلم بر اساس یک رویداد واقعی که در ۲۳ آذر ۱۳۷۹ در مسیر اهواز به بندرعباس انجام شد، ساخته شده بود. در این هواپیما، ۲۳ نفر از اعضای یک خانواده حضور داشتند که سه نفر از آنها اقدام به این هواپیما ربایی کردند که با واکنش به موقع گارد پرواز، اقدام آنها ناکام ماند.
این فیلم در دهه هشتاد با استقبال بسیار خوب مخاطبان و منتقدان سینمایی روبه رو شد و در بخشهای مختلف حائزدریافت جوائزمتعددی گردید.
از بازیگران شناخته شده این اثر سینمایی،رضا شفیعیجم، لیلا حاتمی، گوهر خیراندیش، شهرام قائدی، امیر آقایی، حمید فرخنژاد و… است.
پایگاه خبری نواندیش در نقدی از این فیلم نوشته؛ اگر اين فيلم را با زبان نمادها مورد بررسی قرار دهيم، قاسم را مي توان نماينده قشر آسيب پذير و مردم گرفتار در بند مشكلات اقتصادی معرفی كرد كه در بين منازعات سياسی به فراموشی سپرده شدهاند. مامور پرواز تندرو جلوه ای از افراد موسوم به گروههای سياسی تندرو و ديگر مامور پرواز كه سعی در آرام كردن اوضاع دارد نمادی از گروههای سياسی ميانه رو است. اما مشكل اصلی در اين بين شخصيت مبهم اين افراد است كه به بيان سطحی مسائل سياسی در فيلم منجر میشود.
حاتمی كيا در “ارتفاع پست” اگر ميان بيان مسائل سياسی و موضوع های اجتماعی كه در فيلم مطرح میكند، يكي از آنها را انتخاب مي كرد بدون شک نتيجه بهتری میگرفت. به اين خاطر كه شخصيت های حاضر در هواپيما هر يک مشكلی دارند كه داستان تنها به بخشی از آن اشاره میكند و در ميان هياهوی دزدی هواپيما و طرح مسائل سياسی اين نكات به كلی گم میشوند.