“فرزندان آفتاب ” روایت زندگی 4 همکلاسی در دهه ۵۰ خورشیدیست. در فصل اول آن، برخی حوادث قبل از پیروزی انقلاب روایت میشود؛ حوادثی تلخ و شیرین در بیرون از مدرسه، صمیمیت و رفاقت این چهار همکلاسی که در جریان انقلاب کمکم بزرگ میشوند و به جوانهایی تبدیل میشوند که از خودگذشتگیاشان زبانزد است. همچنین درگیریهای مردم با شاه که به فعالیتهای بچههای مدرسه کشیده شده بود، تا بازگشت امام خمینی به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی …
در فصل دوم، این چند همکلاسی، تبدیل به جوانانی شدهاند که انقلاب از آنها مردانی بزرگ و با مسئولیت ساخته است. حالا که وقت جنگ است، این جوانان غیور دست از جان خود میشویند و راهی جبهههای نبرد علیه باطل میشوند. داستانِ این فصل تا آزادی اسیران جنگی ادامه پیدا میکند.
این مجموعه پویانمایی به کارگردانی علی احمدی و مسعود حمزهای و به تهیهکنندگی علی نوری اسکویی از سال 1392 با هدف ساخت چهار فصل ۲۶ قسمتی و در مجموع ۱۰۴ قسمت شروع به تولید کرد اما تا بهمن 1393 فقط دو فصل آن در 52 قسمت 20 دقیقهای از شبکه دوم سیما و پویا پخش شد.
انیمیشن “فرزندان آفتاب” در مرکز پویانمایی صبا با همکاری بنیاد فرهنگی روایت برای گروه سنی نوجوان و بزرگسال تهیه شدهاست. این اثر با تکنیک سه بعدی کامپیوتری کار شده که خروجی آن به صورت رندر دو بعدی انجام شدهاست.
علی احمدی یکی از دو کارگردان “فرزندان آفتاب” در گفتگو با مهر دباره این مجموعه انیمیشن که پیش از این فصل اول آن از تلویزیون به پخش رسید، اظهار کرد: جذابیت داستانی که برای این سریال در نظر گرفته شده بسیار است چراکه این اثر از شخصیتهایی شکل گرفته که برای بسیاری از بچههای امروز و دیروز قابل درک و همذات پنداری است.
وی این شخصیت ها را نزدیک به ویژگی های مخاطبان دانست و بیان کرد: ما با این شخصیتها در اطراف خود برخورد کردهایم یا خودمان جزو همین افراد هستیم. طراحی شخصیت و فضاسازی این کار به شکلی انجام شده که جذابیتهای تصویری بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند و بیننده تصویری زیبا و جذاب و داستانی باورپذیر را در این سریال میبیند. ضمن اینکه سعی شده این مجموعه ریتم مناسبی از نظر روایی داشته باشد.