شهید فکوری

شهید جواد فکوری

صدای شهید

عکس‌های بیشتر

مزار شهید روی نقشه

فیلم‌های مرتبط

کتاب‌های مرتبط

عملیات‌ها

مشخصات
نام و نام خانوادگی جواد فکوری
نام پدر حسن
تاریخ تولد 1317-10-17
محل تولد اطلاعاتی موجودی نیست
شهادت
تاریخ شهادت 1360-07-07
منطقه شهادت کهریزک
عملیات اطلاعاتی موجودی نیست
مزار بهشت زهرای تهران
عکسی موجود نیست
مزار شهید جواد فکوری
گل لاله ذکر صلوات برای شادی روح شهید جواد فکوری
شما اولین صلوات را بفرستید

جواد فکوری که بود؟

جواد فکوری دردی ماه سال ۱۳۱۷ در محله چرنداپ از محله‌های قدیمی تبریز به دنیا آمد تحصیلات ابتدایی را در شهر خود و پس از آن تحصیلات متوسطه را در دبیرستان مروی تهران آغاز کرد. در سال ۱۳۳۷ مدرک دیپلم خود را با موفقیت کسب کرد. در سال ۱۳۳۸ در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته پزشکی پذیرفته شد ولی به خاطر علاقه زیادی که به خلبانی داشت، با انصراف دادن از تحصیل در دانشگاه، در مهر ماه همان سال وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد.

فکوری بعد از دوره مقدماتی پرواز در دانشگاه خلبانی، اولین پرواز خود را در سال ۱۳۳۹ بر فراز دوشان تپه تهران به مدت یک ساعت و نیم با موفقیت انجام داد. او دو بار درسال‌های ۱۳۴۲ و ۱۳۵۶ برای تحصیل و آموزش خلبانی جنگنده اف-۴ به آمریکا رفت. و پس از یک سال و نیم با ۲۶۳ ساعت آموزش پرواز، موفق به اخذ گواهینامه خلبانی هواپیمای شکاری بمب افکن اف ۴ شد و پس از بازگشت به ایران ، با درجه ستوان‌ دومی در پایگاه یکم شکاری مشغول به خدمت شد و پس از مدتی به پایگاه هوایی شیراز منتقل و در گردان تاکتیکی شکاری مشغول به خدمت شد.

سرتیپ فکوری در سال  ۱۳۴۳ با ژیلا ذره خاک ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دو فرزند پسر و یک دختر به نام‌های انوشیروان، آلاله و علی می‌باشد. در دهه 50 از جمله ناظران نظامی نیروی هوایی بود که به کشور ویتنام اعزام شد.

تصویر جوانی شهید فکوری

تصویری از شهید جواد فکوری در کنار میگ جنگنده

به‌هنگام پیروزی انقلاب اسلامی او معاون پشتیبانی پایگاه دوم شکاری تبریز بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به فرماندهی این پایگاه منصوب شد. به‌ دنبال ناآرامی‌ها و شورش هواداران حزب خلق مسلمان در شهر تبریز، که شامل گروهی از پرسنل پایگاه دوم هم می‌شدند، او گروگان گرفته شد. بنا به گفته همسر جواد فکوری، ربایندگان قصد کشتن او بر اثر شکنجه را داشتند. چگونگی آزادی و یا فرار وی دقیقا مشخص نیست، ادعا می‌شود وی پس از دو روز با تلاش مصطفی اردستانی و با همکاری چند تن از پرسنل نیروی هوایی رهایی یافت. شدت جراحات حاصل از این شکنجه به حدی بود که وی را بدلیل ناامنی در تبریز برای درمان به تهران منتقل کردند، وی پس از بهبودی نسبی مجددا به تبریز باز می‌گردد و به مقابله با حزب جمهوری خلق مسلمان و آرام نمودن اوضاع در تبریز مبادرت می‌ورزد. به‌دنبال این موفقیت وی به تهران احضار و به فرماندهی پایگاه یکم شکاری مهرآباد منصوب شد. سمت بعدی او در نیروی هوایی معاونت عملیات نیروی هوایی بود و بعد از یک ماه انجام وظیفه در این سمت جانشین تیمسار سرلشکر باقری در سمت فرماندهی نیروی هوایی شد.

در سال ۱۳۵۹ او و نیروی هوایی بحران ناشی از کشف کودتای نوژه را از سرگذراندند، علیرغم پاکسازی‌های گسترده و سوظن دولت انقلابی سرهنگ فکوری موفق به احیای فعالیت روزمره و پروازهای عملیاتی نیروی هوایی شد. بدنبال اولین انتخابات ریاست جمهوری و پس از تشکیل کابینه محمد علی رجایی  او با حفظ سمت به عنوان وزیر دفاع برگزیده شد و به عضویت دولت درآمد.