تصویر شهید سید محمد کدخدا

شهید سید محمد کدخدا

صدای شهید

عکس‌های بیشتر

مزار شهید روی نقشه

فیلم‌های مرتبط

کتاب‌های مرتبط

عملیات‌ها

مشخصات
نام و نام خانوادگی سید محمد کدخدا
نام پدر سید رضا
تاریخ تولد 1338-07-09
محل تولد اطلاعاتی موجودی نیست
شهادت
تاریخ شهادت 1365-10-19
منطقه شهادت شلمچه
عملیات عملیات کربلای 5
مزار گلستان دارالرحمه شیراز
عکسی موجود نیست
مزار شهید سید محمد کدخدا
گل لاله ذکر صلوات برای شادی روح شهید سید محمد کدخدا
1

وداع با فرمانده گردان، زیر نور ماه!

عراق برای جلوگیری از حملۀ مجدد ایران، مرز خاکی-جنوبی خود با ایران را آب انداخته بود. بعد از عملیات والفجر 8، این مناطق را با تله‌های انفجاری، سیم‌های خاردار و .. به منطقه‌ای نفوذ ناپذیر تبدیل کرد.

به دلیل حساسیت عملیات کربلای 4، قرار بود ایران با بیش از 30 لشگر و تیپ رزمی و پشتیبانی، به مقابله با رژیم بعث برود. لشگر 19 فجر هم، با استعداد 3 تیپ، 9 گردان عملیاتی و 3 گردان احتیاط وظیفه داشت، در شمالی‌ترین نقطۀ عملیات در منطقۀ شلمچه، دژ مرزی عراق را فتح کند و با گذشتن از پاسگاه کوت سواری، ضمن تصرف کامل منطقۀ پنج ضلعی، موقعیت خود را نوک کانال پرورش ماهی تثبیت کند.

حاج مهدی زارع و سید محمد کدخدا، مشغول آموزش غواصی به نیروهای‌شان شدند. با فرا رسیدن شب و آغاز عملیات، حاج مهدی و سید محمد، هرکدام با گروه‌های تحت امرشان، دل به آب زدند. بعد از گذشت حدود دو ساعت، از موانع آبی عبور کرده و به ساحل پنج ضلعی رسیدند.

با آغاز عملیات در خطوط دیگر، تیربارها و توپ‌های ارتش بعث، از درون کانال‌های بتنی، رزمندگان ایرانی را به رگبار گرفتند. 20 گروهان گردانِ امام حسین (ع)، برای خنثی کردن این تیپ، بارها از هم جدا شدند.

حاج مهدی و گروهان اول، به سمت چپ پاسگاه رفته و سید محمد و گروهان دوم، مسیر مستقیم را دنبال کردند.

مثل همیشه گردان امام حسین(ع) موفق بود.

شب از نیمه گذشته و دیگر گردان‌های لشگر 19 فجر، از محوری که گردان امام حسین (ع) بازکرده بود، مشغول پیشروی بودند که در پایین یکی از خاکریزهای گنبدی، پیکر بی‌جانِ فرمانده گردان امام حسین (ع) را پیدا کردند. چهرۀ آرام حاج مهدی زیر نور ماه، آرامش بیشتری به خود گرفته بود.

با وجود اخبار ناگواری که از جبهه جنوب به گوش می‌رسید، نیروهای لشگر 19 فجر، به ویژه سید محمد و نیروهای باقی مانده‌اش، کماکان درحال پیشروی بودند.

با لو رفتن عملیات، زمین‌گیر شدنِ اکثر لشگرهای عملیاتی ایران در جنوب و شهادت بسیاری از رزمندگان، دستور عقب‌نشینی سراسری صادر شد. لشگر 19 فجر، تنها لشگری بود که در عملیات پیروز شده بود! برای همین دستور عقب نشینی برای رزمندگان فاتح این لشگر، بسیار سخت بود.